Spotkania kUlinarne, które chcę Wam zaproponować to trochę nietypowe warsztaty kulinarne. Mi zdecydowanie bardziej zależy na tym aby pokazać ludziom, że kuchnia zdrowa nie jest trudna, nie jest ZAWSZE droga i co najważniejsze, że warto mieć świadomość tego co się je i po co się je to czy tamto, czyli jak niesamowicie istotna jest Twoje codzienna dieta. Dla mnie jedzenie nie jest przysłowiowym „zapychaniem kichy”. „Mądre” podejście do tematu spożywania czegokolwiek to czerpanie przyjemności z samego aktu jakim jest przecież jedzenie, nieustająca życiowa degustacja i poszukiwania smaków..
[cv_gallery ids=”2324,2323,2322,2321,2320,2319″ style=”masonry” slider_config=”horizontal|false|4000|both” carousel_config=”4|single|false|4000|under|normal” columns=”2″ spacing=”2″ responsive=”true” links=”lightbox” ratio=”1×1″ img_size=”cv_full” entrance=”none”]
Jedzenie to nie tylko odruchowe spożywanie pokarmu, to bardzo ważne paliwo, dzięki któremu możemy swobodniej i zdrowiej żyć, tworzyć, realizować swoje plany i marzenia. Bardzo istotne jest to, aby to poczuć naprawdę w sobie (dojrzeć do tego), bo można mówić i mówić o takich rzeczach, jak produkty ekologiczne, kaszach i ich dobroczynności, warzywach, owocach i nic tu po tym, skoro tak naprawdę mamy w nosie. Tu liczy się świadomość każdego połykanego wręcz kęsa, dobre nawyki, wyrabia się latami, później ma się to automatycznie w głowie. Trzeba chcieć coś zmieniać w codziennych posiłkach,pomalutku, małymi krokami. Ważne jest to aby odpowiednio podjeść do tematu ZMIANY, bo przesada lub bezkompromisowość nie wróży niczego dobrego. Moje podejście do jedzenia jest niestandardowe, oparte na własnych dość trudnych doświadczeniach, przemianach,odczuciach. W moim przypadku czas był dość istotny, dałam sobie czas na wszystko. Teraz obserwuję i wysłuchuję również ludzi, z którymi mam przyjemność współpracować, to dla mnie zawsze bardzo ważne wskazówki w przygotowywaniu posiłków. Często to właśnie oni inspirują mnie poprzez swoje problemy zdrowotne, nieprawidłowy sposób jedzenia, *łączenia lub nie* łączenia dzięki temu tworzę nowe dania z wieeeelką pasją i radością. Praktyczne doświadczenie uzupełnia wiedza zdobyta na kierunku psychodietetyki (SWPS). Te studia utwierdziły mnie w moich przekonaniach, ale i również pochłonęłam sporą nieznaną mi dotąd wiedzę z różnych działów dietetyki oraz bardzo nieodzowne i ciekawe aspekty psychologii w odżywaniu. Jako psychodietetyk i kucharz tym bardziej jestem gotowa i otwarta na to by przekazywać swoją wiedzę oraz spore doświadczenia.
Razem ze mną czasami gotuje prawdziwy wieloletni szef kuchni i kucharz, dzięki któremu uczymy się technik kulinarnych i wielu myków gastronomicznych. Na warsztatach przeważa sezonowa kuchnia roślinna, zarówno wegetariańska jaki i wegańska.
Warsztaty prowadzone są w różnych przestrzeniach m.in. Food Think Tank, Studia kulinarne we Wrocławiu i w okolicach, oraz w przestrzeniach, które techniczne pozwalają na przeprowadzenie takich zajęć, szkoły, świetlice, kawiarenki, bary, a nawet prywatne domy…
[cv_gallery ids=”2318, 2317,2316,2315,2314,2313,2312,2311″ style=”masonry” slider_config=”horizontal|false|4000|both” carousel_config=”4|single|false|4000|under|normal” columns=”2″ spacing=”2″ responsive=”true” links=”lightbox” ratio=”1×1″ img_size=”cv_full” entrance=”none”]
Kontakt:
ostrowska81@gmail.com lub po prostu zadzwoń 883642901
SERDECZNIE ZAPRASZAM!
ZŁAP świeży oddech razem ze mną ;)
Pozdrawiam,
Ula
*Zdjęcia, pozytywne inspiracje: Maura Ładosz
*Miejsce warsztatów: Domnumer10, Pokrzywnik