Papryka faszerowana
Papryka to warzywo, które kusi kolorem, zapachem jak i bogactwem witamin. Zawiera ona sporą ilość witaminy C (w szczególności papryka żółta i
Presto pesto
Jestem;) Cały czas gotuję, eksperymentuję i odkrywam nowe smaki, oraz niesamowite połączenia. Obecnie uczę się kulinarnego fachu pracując u boku fachowców w Kaczce Dziwaczce
Risotto warzywne
"Uzdrowić umysł i ciało"(aut. : A. Wilk, D. Paschalidis) to książka, którą miałam przyjemność przeczytać tuż po osobistym spotkaniu z jednym z
Królowa jest tylko jedna ;)
Są takie produkty spożywcze, które posiadają wręcz niesamowite własności. Kilka razy wspomninałam już o produktach typu superfood, które uzdrawiają i odmładzają.
Wiosenne poszukiwania smaków
Kalafior zaliczany jest do cenniejszych warzyw z uwagi na swój skład chemiczny, a także walory smakowe i dietetyczne. Zawiera między
Ciasto czekoladowe z burakami
Moje poszukiwania zamienników składników powszechnie znanych ciast oraz powracanie do korzeni w kuchni jest dla mnie prawdopodobnie niekończącą się przygodą
fusion_global=”2077″]